intuíció

Ébreszd fel az intuíciód

Mindenki intuitiv, azaz mindenkinek vannak megérzései – a kérdés csak az, hogy merünk-e hinni bennük. Az intuíció átlép minden logikai korlátot, túl mutat minden épeszű felfogáson. Az intuíció egy érzés, egy érzés, amely húz bennünket affelé, amit a legjobban szeretnénk, akkor is amikor épp ésszel tiltakozunk ellene.

Seane Corn egy vilgáhírű vinyasa flow jógaoktató szerint, az életünk célja, hogy felfedezzük a belső tudásunkat. Ha kapcsolódunk ahhoz, akik valójában vagyunk, akkor tovább tudunk lépni. Akkor irányítani tudjuk a fizikai világunkat, elfogadással, szeretettel és könyörületességgel. “Mi vagyunk a csoda, amit keresünk,” mondja Corn, “ Mi vagyunk a fény. Mi vagyunk a szeretet. Mi vagyunk az ősi esszencia forma és anyag nélkül. Nincs semmi, amit már ne tudnánk.”

Amikor a megérzéseink akadályokba ütköznek, amikor az intuíciónk blokkolva van, akkor sokszor behatároljuk önmagunkat, a gondolkodásunkat, a képességeinket. Aggályaink és kétségeink lesznek a saját értékeinkben és saját tudásunkban. Ha kinyitjuk ezeket a bezáródott kapukat, és hiszünk a saját belső erőnkben, tudásunkban, akkor képesek leszünk észrevenni a jeleket. Jeleket amelyek útmutatóként szolgálnak a célunk felé vezető úton. Jelek, amelyek beárnyékolják a beszűkült nézeteinket, az egónk szavát, mindazt, amely meggátol bünnket abban, hogy tisztán lássunk.

Seane Corn Intuíció Ébresztő gyakorlatsora

A követekző gyakorlatsor végig vezeti az energiát a gerinc mentén, a vállakban és feltölti a központi idegrendszert. Egy erős stabil alapot hoz létre, ahonnan képesek leszünk kapcsolódni és bízni az intuícióinkban. Ez a gyógyító sorozat tisztít és energiával tölt el. Ezek a gyakorlatok felkészítik a testet arra, hogy képes legyen hosszabb meditációs testhelyzetben (ülésben) maradni, így segítenek, az elhatározásunk megvalósításában.

Mielőtt elkezded a gyakorlatokat, irányítsd a figyelmet belülre, magadra, a harmadik szem (ajna) csakra irányába. Ez egy olyan energia központ a testünkben, amelyen keresztül kapcsolódhatunk a kozmikus tudatossághoz. Corn emlékeztet arra, hogy ki tujduk terjeszteni a belső tudásunkat és elérhetjük az igazi tanítónkat. “Nincs gurunk, nincs tanítónk, csak az az egy, aki belülről vezet bennünket.”

Bemelegítésként végezzünk 1-3 kör Napüdvözlet (Surya Namaskara) A-t majd 1-3 kör Napüdvözlet B-t.

 

 

 

 1. Alázatos Harcos

intuíció

 

Ahhoz, hogy képesek legyünk tiszta szívből, az igazsághoz hűen beszélni, a fejünknek és szívünkben összhangban kell lennie. Ha az, amit gondolunk és az, amit érzünk egymásnak ellent mond, akkor ez a szavainkra is hatással lesz. Sok konfliktust őrzünk a szívünkben, a vállainkon és a felső háti szakaszon – ezek akadályozzák az energia áramlását. Váll nyitó gyakorlatok széles utat nyitnak a fej és szív közötti energia áramlásának.” Mondja Seane.

Lefelé néző kutyából lépj a jobb lábbal két kéz közé, rakd le hátul a sarkat. Belégzésre gyere fel Harcos póz 1.-be, majd fűzd össze a kézujjakat a hátad mögött, próbáld összetenni a két tenyered is. Belégzésre nézz fel, nyisd a mellkast, kilégzésre hajolj előre és hozd a jobb válladat a jobb belső térded mellé. Húzd a kezeket a fej fölött a talaj irányába. Lazítsd el a nyakad, enged lógni a fejet, és lazítsd a vállakat.

 

 1. Nagyterpeszes előrehajlás összekulcsolt kezekkel

2-ForwardFoldClasped-AR

 

Alázatos harcos pózból belégzésre emelkedj fel – tartasd a kezeket összekulcsolva, egyenesítsd az elöllévő lábad és fordítsd a lábfejeket párhuzamosan egymással. Belégzésre nézz fel, nyisd a mellkast, kilégzésre dönts előre – továbbra is húzd a kezeket a fej mögött a talaj irányába.

 

Figyeld az arc izmaid, figyeld hogy van-e feszülés az állkapcsodban a szád területén. Végy egy mély lélegzetet és kilégzés Oroszlán légzéssel. Dugd ki jó hosszan a nyelved és lélegezz ki szájon át. Belégzés orron keresztül, kilégzés nyitot szájjal, kidugott nyelvvel.

 

 1. Nagy terpeszes előre hajlás nagylábujj fogással

3-WideLegFwdFoldBigToe-AR

 

“Ebben a pózban nyitjuk a harmadik szemet és a koronacsakrát, azzal, hogy a csípőt magasabbra helyezzük a fejnél és a szívnél. Így az energia az agyalapi mirigy és a toboz mirigy felé áramlik,” monjda Seane,” ez segít aktiválni a szívet. Képzeld el ahogy a fejedbe áramlik a vér, megtelik vele és ez a súly húzza le a fejed, nyújtva a nyaki gerincet.”

 

Bontsd a kezeket a hátad mögött és fogd meg a középső, mutató és hüvelyk ujjaddal a nagylábujjad. Belégzésre nézz fel és nyújts a gerinced, kilégzésre hajolj előre, lazítsd a nyakad és a fejed. Végy pár mély lélegzetet ebben a helyezetben, majd belégzésre nézz fel, kilégzésre hozd a kezed a csípődre, és egy újabb belégzéssel emelkedj fel állásba. Lépj a matracod elejére, zárd a lábakat és tedd össze a két tenyered a mellkasod előtt. Belégzésre nyújtózz fel, kilégzésre hajolj rá a lábakra. Belégzésre nézz fel, nyújtsd a gerincet, kilégzésre lépj hátra deszka tartás, majd chaturanga, belégzésre nyisd a mellkast felfele néző kutyában, kilégzés lefele néző kutya. Ismételd meg az első három testhelyzetet a bal oldalra is.

 

 1. Harcós póz 1. Gomukha(Tehénarc) ászana kéztartással

4-Warrior1Gomukasana-AR

Lefele néző kutyából lépj előre a jobb lábbal a két kéz közé, tedd le a hátsó sarkad a talajra. Belégzésre emelkedj fel Harcós póz 1-be. Nyújtsd a jobb kezed a fej fölé majd hajlítsd a fej mögött, hozd a bal kezedet a hátad mögé és próbáld meg megfogni a jobb kéz ujjait. Ha nem tudod megfogni, ne erőltesd. Végy 4 mély lélegzetet ebben a helyzetben és közben figyeld az érzeteket a csípő területén. Próbáld a farokcsontot végig húzni lefelé a talaj irányába és egy kilégzéssel menj még egy kicsit lentebb.

 

 1. Nagyterpesze előrehajlás Gomukha (Tehénarc) ászana kéztartással

5-ForwardFoldGomukasanaArms-AR

Belégzésre egyenesítsd az elől lévő lábad, fordítsd a talpakat párhuzamosan egymással majd egy kilégzésre hajolj előre. A kéz tartás marad. Végy egy mély lélegzetet és lazíts! Lélegezz mélyen. Belégzésre lassan a törzsizomzat segítségével emelkedj fel és bontsd a kéztartást. Lépj a matracod elejére, belégzésre nyújtózz fel, kilégzésre hajolj rá a lábakra. Csinálj egy vinyását és imsételd meg ezt a két gyakorlatot a másik oldalra is.

 

 1. Nagy terpeszes előrehajlás csavarással

6-WideLegTwist-AR

Nagy terpeszben helyezkedj el. Belégzésre emeld a kezeket oldalsó középtartásba. Kilégzésre hozd a kezeket a csípőre és hajolj előre, hozd az ujjbegyeket a talajra. Érintsd össze hüvelykujjakat majd belégzésre nyújtózz fel a job kézzel a magasba nyisd a mellkasd, csavard meg a törzsed, nézz fel. Törekedj a bal kézzel a talaj, jobb kézzel a plafon irányába. Távolítsd a szeggycsontot a köldöktől minden belégzéssel. Kilégzésre cseréld meg a kezeket és ismételd a gyakorlatot a másik oldalra is.

 

Kilégzésre engedd mindkét kezet a talajra, mélyítsd az előrehajlást és sétálj a kezekkel a talpak közé. Lazítsd a fejet és a nyakat, engedd hogy beletóduljon a vér. Belégzésre nézz fel, nyújtsd a gerincet, kilégzésre hozd csípőre a kezed. Belégzésre emelkedj fel állásba és zárd a lábat a matracod elején. Belégzésre nyújtózz fel, kilégzésre hajolj rá a lábakra. Csinálj egy vinyását.

 

 1. Csavart támadóállás

7-HighCrescentPrayerTwist-AR

Lefele néző kutyából lépj előre a jobb lábaddal a két kéz közé. Belégzésre emelkedj fel, nyújtsd a karokat a fül melett fölfelé. Kilégzésre hozd a kezeket Namaste tartásba a mellkas előtt. Végy egy mély lélegzetet majd kilégzésre hozd a bal könyököd a jobb térded mellé. Csavard meg a törzset és nézz fel. Húzd a szeggycsontod előre és lélegezz mélyen. Kilégzésre tedd mindkét tenyeret a talajra, helyezkedj el deszkatartásban. Csinálj egy vinyását és ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalra is.

 

 1. Delfin póz

8-DolphinPose-AR

Lefelé néző kutyából térdelésben helyezkedj el, majd engedd le az alkarokat és fűzd össze a kézujjakat a talajon. Nyújtsd a lábakat és érkezz meg Delfin pózba, majd lépegess a lábakkal a kezek irányába, ameddig csak megy. Szorítsd le jól az alkarokat és végig tartsd egyenesen a hátad. Lélegezz mélyen, majd lassan engedd le a térdeket a talajra.

 

 1. Sáska tartás

9-LocustPose-AR

“Nagyon sok módja van az elme és az intuíció fejelsztésének, és amikor sikerül kapcsolódunk az igazi természetünkhöz képesek leszünk túllépni ezen az anyagi világon. Eljutunk a valódi világba – abba a világba, amely nem más mint a mi valódi természetünk kifejeződése.”

Feküdj a hasadra és fűzd össze a kézujjakat a hátad mögött. Belégzésre emeld a mellkasod és a lábakat. Lélegezz mélyen miközben nyitod a mellkast. Kilégzésre engedd vissza magadra a talajra, fordítsd oldalra a fejed és lazíts. Ismételd meg a gyakorlatot még 3x.

 

 1. Tevetartás

10-CamelPose-AR

Térdelésben helyezkedj el, a lábak csípő szélességben. Lábujjakat hajlítsd be, ha nem olyan hajlékony a derekad. Tedd a kezed a derekadra majd egy belégzéssel emeld a mellkas a plafon irányába, kilégzéssel fogd meg a sarkaidat. Óvatosan engedd lógni a fejet, a nyakat, csak ha ez kényelmes neked. Engedd a szívterületét nyílni és emeld a szeggycsontot a magasba. (opció: tedd az egyik kezed a szívedre a másik kezeddel finoman érintsd meg 3x a 3. Szemed területét. 3x ismételd az OM mantrát magadban.) Kilégzésre engedd le a csípőt a sarkakra, hunyd le a szemed és pihenj. Ismételd meg 3x.

 

 1. Teljes Híd

11-FullWheel-AR

“Mi az, amit el szeretnél engedni? Lehet, hogy egy kétség, vagy kétségek sorozata. Mi az, ami már tudod, érzed a szíved mélyén, hogy nem szoglál többé téged, amire már nincs szükséged? A szándék az, ami megszüntet minden kétséget – a szándék arra, hogy megismerd önmagad. A szándék, ami már meg is született benned. Itt az idő, hogy új teret csinálj egy tágabb értelemnek.”

 

Feküdj le hanyattfekvésben. Helyezd el a talpakat a talajon. Hozd a kezeket a vállak alá, kézujjak a vállak irányába néznek. Belégzésre emeld fel magad a fejtetőre, kilégzésre sarkaktól indulva nyújtóztasd a lábakat. Ismételd meg 3x. Majd húzd közel a térdeket a mellkasodhoz, öleld át és lélegezz mélyen a szádon keresztül.

 

Lazísd a gerincet kényelmes csavarással mindkét oldalra. Engedd a térdeket a taljra, balra majd jobbra.

 

 1. Dupla Galamb Póz

12-DoublePigeon-AR

“Az intuíció egy képesség, nem egy ajándék. A belső látás – az elhatározás, hogy elengedjük a kétségeinket amely elfedi azt, hogy túllépjünk ezen a logikusnak tűnő anyagi világon – amely segít visszanyerni az erőnket. Elengedünk bizonyos berögződéseket és nyitunk egy új megértés és elfogadás felé. Felkészülünk a lélek megnyilvánulására.”

Gördülj fel ülésbe. Keresztezd a lábakat úgy, hogy a bal lábszárad fektesd le és helyezd rá a jobb lábszárad. Végy egy mély lélegzetet és kilégzésre hajolj előre. Figyeld meg az érzeteket, figyeld meg a gondolataidat. Engedd meg magadnak hogy elcsendesedj, és légy annyira mozdulataln, amennyire csak tudsz. Tartsd ezt a pózt egy pár percig, mielőtt megcseréled a lábakat. Kilégzésre bontsd a pózt majd csendesedj el egy hosszú meditációban.

 

Gondolkozz el egy pillanatra, hogy mit jelent az, hogy a kozmikus tudatossággal igazítod a tested – tudatosság, képzelet, eszmék és intuíció – és kezdj el beszélgetni a belső bölcsességeddel. “Egy pillantra ülj le és figyeld meg a saját belső tudatosságod, azt, amit most egy kicsit megéreztél és figyled a saját emberi természeted, azt, amely próbálja tagadni a kapcsolatod az igazsággal.”

 

fordította és szerkesztette: Nemes-Csontos Rita

forrás: http://www.yogajournal.com/slideshow/hone-intuition-sequence-activate-third-eye/#9