↑ Return to Oktatók

Benkné Cselényi Szandra

Hatha Jóga Oktató

Hatha Jóga, Terápiás Jóga

Lassan 10 éve, hogy egy gödöllői teremben ellátogattam életem első jógaórájára Csizmadia Timihez, amikor még hajlamos voltam „egy levegővel” végigcsinálni a napjaimat. A jóga tanított, és tanít még most is arra, hogy észrevegyem a határaimat, és ne féljek felvállalni, hogy ez a valaki vagyok én, és nem tudok egyszerre mindenki lenni, aki a külső elvárások szerint lenni szerettem volna.

Hiszek benne, hogy sok betegséget, lappangó betegséget, és kellemetlenséget kerülhetek el azáltal, hogy gyakorlok, és, hogy kiegészítve a nyugati társadalom életritmusát néha úgy igazán, tényleg csendben maradok.

Az élet úgy hozta, hogy egy hivatásos sportoló felesége lettem, akinek úgy éreztem, hogy kötelességem segíteni azzal a tudásanyaggal, tapasztalattal, amit ez eddig megszerezhettem. Mivel az élsport része a sérülés, és legkevésbé sem toleráns a testtel, a regeneráló órákat tartottam legfontosabbnak esetében. Ez motivált, majd az IWI Fitness-Wellness Oktatási központban jóga oktatói és OKJ-s Testépítés – Fitnesz sportedzői végzettséget szereztem. Azóta szerencsés vagyok, hogy Puskás Kata (a Himalájai Jóga Tradíció jóga tanára) a szárnyai alá vett és Vele, többek között most már együtt egy egész jégkorong csapattal foglalkozunk a szezon közbeni, és az alapozó edzésük részeként.

Foglalkoztat a Pszichológia tudománya, így kommunikáció tervezői végzettségemet kiegészítendő újra iskolapadba ültem. Férjemmel kikapcsolódásként családi programokat, horgászatot, sétát, kirándulásokat és színházat választunk legszívesebben.

Óráimon hangsúlyt fektetek a gyakorláshoz elengedhetetlen alapvető anatómiai egyensúly, fizikum, és a belső figyelem kialakítására, a légzésre, és a relaxációra, szorongások, félelmek oldására.

Eddigi és további tapasztalataimat nagyon szívesen osztom meg a testileg/lelkileg regenerálódni vágyókkal.