Dózsa Zoltán

Dózsa Zoltán

Dózsa Zoltán

Kundalini Jóga

A születési nevem Dózsa Zoltán, a spirituális nevem Prabhu Prakash Singh. Az elmúlt 10 évben sok spirituális irányzattal találkoztam és mutattak utat az életben! Az energia gyógyászat magával ragadó világa nyitotta ki szemem egy teljesen más, eddig ismeretlen világ felé. Furcsa volt látni, hogy amit addig valóságnak gondoltam, nem volt igaz! Volt idő, amikor siettem ezen az úton és rákényszerültem a lassításra, és volt, hogy azt hittem jó úton haladok de kiderült hogy nem! Ilyen a spiritualitás, megmutatja, hogy merre menj, és terelget egészen addig míg meg nem találod önmagad!

Számomra az igazi áttörés a Kundalini jóga megismerése adta! Itt tapasztaltam meg azt hogy akár 1,5 óra is elegendő ahhoz, hogy megváltozzon egy szokás, ösztön, hiedelem, betegség! Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra, szükséges egyfajta befogadás erre az enegriára, ami akkor fejti ki a hatását ha nem kontrolláljuk! A Kundalini jóga egy nagyon erős és gyors módszer arra hogy a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtését elérjük.

A kundalini jógának van egy fajta felemelő ereje, ami ahhoz kell, hogy ezt a szunnyadó belső ősi misztikus energiát fel tudjuk ébreszteni! Az felemelőerő egy másik aspektusa a sebesség. Azt mondják, hogy amit 20 év alatt lehetne elérni, a Kundalini jógával egy év alatt elérhető. Teljes koncentrációval, jó formában, ha az elméd kiegyensúlyozott, és csatlakozni tud a folyamatra, akkor akár 40 – 90 nap alatt átalakíthatod magad a Kundalini jógával. A Kundalini jóga gyakorlásának különleges jutalma és ajándéka az, hogy gyorsan szembe tudsz nézni a saját egóddal, és ki tudod törölni a ragaszkodásait, hogy a lélek fényében vigadhass. A Kundalini jóga nemtől, kortól, vallástól függetlenül gyakorolhatod. Egyszerű testhelyzeteket (aszana) veszünk fel, ami mindenki számára elérhető és megvalósitható. Alkalmazunk speciális légzést (pranayama), testzárat (bandha), meditációt és mantrát!