↑ Return to Oktatók

Gazda Bernadett

Gazda Bernadett

Suli Jóga, Gyerek Jóga

A sport időről időre, különböző intenzitással átszövi az életemet. Gyerekkoromban több sportágat kipróbáltam, de végül a kosárlabda mellett voksoltam, amit 20 évig rendszeresen, versenyszerűen játszottam. Testnevelés és biológia szakos tanárként végeztem, de az élet mégis úgy hozta, hogy  munkahelyem a pénzügyi szférához köt, a sport megmaradt hobbiként, kikapcsolódásként. A dinamikus, csapatsportágat később leváltotta a tenisz, időnként kiegészítve egy kis jógával.

Amikor kislányomat vártam, akkor csendesült le teljesen az élet és vált az úszás mellett a jóga a központi mozgásformává, nagymértékben segítve a testi-lelki felkészülést.

A kislányom születése után hamarosan rájöttem, ahhoz, hogy anyai szerepben igazán jól érezzem magam, kell időt szánnom magamra, testi-lelki feltöltődésre, elvonulásra. Ettől az időszaktól kezdve a jóga nemcsak mozgásformaként van jelen az életemben, hanem mint önismereti út is egyben.

A rendszeres gyakorlás mellett elkezdtem az alapokat megerősítve tudatosan – és néha “véletlenszerűen” –  tanfolyamokra, előadásokra, táborokba járni. Amikor a Gyermekjóga oktatói tanfolyamra jelentkeztem, leginkább az volt bennem, hogy mint édesanya egy nagyszerű lehetőséget kapok, hogy a kislányommal is megismertessem szinte észrevétlenül és játékosan a jóga egyes elemeit, élvezve és kihasználva annak minden pozitív hatását a fejlődésére.

2016 tavaszán kaptam azt a nagyszerű lehetőséget, hogy itt, a Jógakör stúdióban átvegyem a gyermekjóga csoportot, így most már átélhetem én is, mint oktató, hogy hétről hétre milyen jó adni, átadni mindazt, amit tanultam, megtapasztaltam.

Eddigi tanfolyamok:

Kezdő Hatha Jóga Tanfolyam – Medvegy Gergely (Bhaktivedanta főiskola)

Ajurvédikus Öngyógyítás – Medvegy Gergely (Bhaktivedanta főiskola)

Meditáció és Önismeret –  Hőger-Siku Andrea (Bhaktivedanta főiskola)

Vinyasa Flow Jóga Tanfolyam – Regősvölgyi Regina (Purnam Jógastúdió)

Gyermekjóga Oktatói Tanfolyam – Horváthné Csíki Mariann (Asram Jógastúdió)

Gerincjóga Oktatói Tanfolyam – Németh Gergely (Mandala Jógastúdió)

Kismama Oktatói Tanfolyam – Juhász Sarolta (Mandala Jógastúdió)