↑ Return to Oktatók

Nagy Orsolya

nagy orsolya jógaHatha Jóga, Hatha Flow Jóga

36 éves vagyok, s egy 2 éves gyönyörű és végtelenül aktív kislány anyukája.

Mióta el kezdtem dolgozni, szinte mindig irodai munkát végeztem többnyire multinacionális nagy vállalatoknál. 1999-től folyamatosan pénzügyi területen tevékenykedtem, először pénzügyi asszisztensként, majd követeléskezeléssel kezdtem foglalkozni. 2004-ben közgazdászként végeztem a Szolnoki Főiskola Külgazdasági szakán.

A jógával 2008-ban találkoztam először, amikor a pilates oktatómmal rendszeresen elkezdtünk járni kontakt –páros – jógára. Majd az ő unszolására a későbbiekben ellátogattam rendszeresen ashtanga órára is, s azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, ez gyökeresen megváltoztatta az életem. Előtte ülő munkát végzőként gyakran fájt a derekam, a hátam, és a munkahelyen begyűjtött stressz levezetése pedig nem kis kihívást jelentett. Ezek –az előbbiekben felsorolt – „kortünetek” teljesen eltűntek rövid idő alatt, s helyüket átvette a kiegyensúlyozottság, nyugodtság, a pozitív életszemlélet, és persze nem utolsó sorban fizikai szinten egy egészségesebb és fittebb test. Azóta rendíthetetlenül jógázom, bár az intenzitás valamelyest csökkent a várandósságom alatt, majd a kislányom születését követő 1,5 évben. Amikor tavaly novemberben ismét a matrac elején álltam s újból részese lehettem egy dinamikus jóga órának azt éreztem, hogy friss levegőhöz jutottam! 2015 januárjában ezért is kezdtem el a Jógakör által indított – nemzetközileg is elismert – Hatha jóga oktatói képzést.

 

Számomra a jóga nem csupán testedzés, hanem egy lehetőség, hogy a rohanó mindennapokban egy kicsit megálljak és csak magammal és a lelkemmel is törődjek, tudva azt, hogy ez nem önzés, hiszen ezáltal a szeretteimnek is többet adhatok.

Szeretném ez a sok pozitív hatást neked is átadni.

Gyere, látogass el az órámra, szeretettel várlak!