↑ Return to Oktatók

Nemes-Csontos Rita

nemes-csontos ritaDinamikus Gerincjóga, Gerincjóga

39 éves két gyermekes édesanya vagyok elsősorban, aztán sokféle jógaoktató, de néha ez a sorrend felbomlik.

Végzettségemet tekintve gazdasági agrármérnök, de voltam már szálloda menedzser az Antarktiszon, lodge menedzser egy esőerdőben, resort menedzser egy fiji szigeten és safari tábor menedzser az Okavango Deltában.

Jógával 2005-ben találkoztam először, de komolyabban foglalkozni vele csak gyermekeim születése után kezdtem. Én is, mint sokan mások, elsősorban fizikai erőnlétet, rugalmas izomzatot szerettem volna, de elég hamar kiderült, hogy a jóga ennél sokkal többet jelent. Lassú változás indult meg a személyiségemben is, a körülöttem élők nagy örömére, ugyanis kiegyensúlyozottabb, türelmesebb, vidámabb emberré kezdtem válni.

Ma már mindennap várakozásokkal telve ébredek, élvezem, hogy nem fáj itt-ott-amott, hogy szeretem a hétköznapokat, hogy mindegy hogy süt a nap vagy esik én akkor is jól érzem magam a bőrömben.

Nekem ezt jelenti a jóga, és ez számodra is elérhető. Azt szeretném, ha úgy mennél ki a teremből az óra után, hogy ne csak tudd, de érezd is, hogy most tettél egy lépést afelé, hogy egy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberré válj. Egy olyan valakivé, aki, az akadályokban nem a nehézséget látja, hanem egy lehetőséget a tovább lépésre, fejlődésre. És mindezt úgy éred el, hogy közben javul a testtartásod, javulnak vagy akár meg is szűnnek a fizikai problémáid (ha vannak), sokkal kitartóbb, magabiztosabb leszel.

Ha te is ezt szeretnéd, akkor szeretettel várlak az óráimon!

 

Tanfolyamok:

Vinyasa Flow Tanfolyam – Regősvölgyi Regina, Purnam Jógastúdió

Gyermekjóga Oktatói Tanfolyam – Horváthné Csíki Mariann, Asram Jógastúdió

Gerincterápia Jógával Tanfolyam – Bene Máté

Gerincjóga Oktatói Tanfolyam – Németh Gergely, Mandala Jógastúdiók

Jóga Mozgásterapeuta – Németh Gergely, Mandala Jógastúdiók

Yoga Alliance International 200 Hatha Jógaoktatói Tanfolyam – Kiss Zoltán Nitai, Ganapati Jógastúdiók

Meditáció Oktatóképző Tanfolyam – Márk Tamás, Mandala Jógastúdiók

Sat Nam Rasayan Level I – Meditációs és Gyógyító képzés – Fateh Singh, Adi Shakti Kundalini Jógaközpont