↑ Return to Oktatók

Tas Gergely

kézenállás, akrojógaKézenállás és Akro Jóga

(kézenállás és partner-akrobatika tanár, ayurvédikus jógaoktató, alternatív mozgásművész)

Gergőt igazság keresése és keleti filozófiák iránti érdeklődése korán a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára vitte. Az itt töltött évek (2000-2006) alatt találkozott először a jógával, itt nyert bepillantást az aikidó mozgásművészetébe és ekkor kezdte el gyakorolni azokat a meditációs technikákat, melyek egy része mind a mai napig részét képezik reggeli gyakorlásának.

Egy, szinte véletlenszerű esemény, közben az Alternatív Cirkusziskola felé terelte, s mire felocsúdott, már bele is szeretett a cirkusz világába, különösen abba a formájába, mikor az a színházzal keveredve, valódi katarzist visz a játékba.

Szakterülete az akrobalansz és a partner-akrobatika lett, de a zsonglőrség és a függöny-akrobatika is közel állnak hozzá.

Ebben az időben vált szenvedélyévé az improvizáció, zenében és színjátszásban egyaránt. Ezek az évek (2006-2013) az alternatív előadó művészet terén sok élménnyel gazdagították, a számos hazai mellett, néhány nemzetközi fesztiválon is sikerült részt vennie cirkuszos és cirkusz-színházi fellépéseken.

Tagja volt a Hippodrom Társulatnak, a Taurin Cirkuszcsoportnak, az Álomszínháznak, a Józan Babák Improvizációs Színháznak és az Utcaszínházi Alkotó Közösségnek.

A jógát ez idő tájt főleg rekreációs célokra használta egy, egy kisebb sérülésből való felépülésre.

2008 januárjában létrehozta az ’Akrokommandó’ nevű csoportot, ahol néhány elszánt társával sokszor hajnalig gyakorolták a ’kísérleti’ partner-akrobatikának keresztelt, mind máig nyitott mozgásrendszert.

A cirkuszi és a kontakt-táncos elemek mellett egyre többször kerültek a terítékre olyan mozdulatok is, melyekről később megtudta, hogy azok, egy nyugaton ’akrojóga’ néven működő mozgásrendszerhez tartoznak.

Pár évvel később F. Tóth Gabriellával való közös munkája révén sikerült ezt a vonalat is elmélyítenie.

2012-ben, egy 3-hónapos indiai kiruccanás alatt, Vinay Kumar vezetése mellett a ’Prana Vashya Yoga’ sorozatát gyakorolta, majd hazatérve elvégezte F. Tóth Gabriella Ajurvédikus Jógaoktató Tanfolyamát.

2006-tól vezet akrobatikus gyerekcsoportokat és vesz részt cirkuszos gyerek táborokban, 2010-től tanít partnerakrobatikát, 2012-től kézenállást és kartámaszos testhelyzeteket felnőtt csoportoknak.

Legfőbb missziója, hogy segítsen a hozzáfordulóknak átmenniük a félelmek keltette korlátokon és a belső képességeik felébresztésén keresztül segítsen nekik valódi önbizalmat és önbecsülést építeni.

Indiai kalandjairól és meglátásairól és emberi tapasztalatairól számos blogbejegyzést is írt.

www.kezenallas.com

fb/kézenállni jó

http://jogamorzsak.blogspot.hu/2015/01/te-mennyire-vagy-spiritualis.html