Tóth-Pityi Éva

Tóth-Pityi Éva – Hatha jóga oktató

2005 óta foglalkozom rendszeresen hatha jógával Bálint János tanítványaként: nála szereztem oktatói képesítésemet, s rendszeresen visszatérek hozzá újabb impulzusokat kapni elvonulások vagy továbbképzések formájában.

Tanultam még Adam Rindertől AcroYoga-t, Gálik Évától pedig Vinyasa Flow-t. A várandósság mélyebb megértéséhez végeztem el a Kovács Gyöngyi Nalíni és Kapisinszky Judit vezette Birthlight szellemű Kismama jógaoktató képzést. Bene Máténál gerincterápiás ismereteket szereztem, Regősvölgyi Regina pedig a női jógaterápia világába vezetett be.

2009-től tartok csoportos és egyéni órákat.

Személyes mantrámat Swami Ritavantól, a Himalájai Jóga Tradíció jelenlegi spirituális vezetőjétől kaptam 2011-ben.

Érdeklődési területek: jógaterápia, mantrameditáció.

Hatha Alapozó óra

Ezt a csendes órát kezdőknek és újrakezdőknek ajánljuk. A gyakorlók megismerik a jóga alapvetéseit és stabil alapokat alakíthatnak ki a testgyakorlatok (ászanák), a relaxáció és az alap légzőgyakorlatok (pránajáma) elsajátítása révén. Minden órán más ászana kerül a fókuszba biztosítva a változatosságot. Statikus gyakorlás és rövid dinamikus szekvenciák váltják egymást egy foglalkozáson belül, az erősítések és a nyújtások harmóniában szolgálják a kiegyensúlyozott fejlődést. Nagy hangsúly kerül az ászanák gondos előkészítésére, fokozatos felépítésére és pontos kivitelezésére: az egyszerűtől az összetettebb felé, a durvától a finomabb felé haladva. A relaxáció – mint elengedés-gyakorlat – szerves, elhagyhatatlan része az órának, finomabb szinten segít elfogadni, feldolgozni a napi kihívásokat, változásokat. A légzőgyakorlatok pedig további szubtilis tapasztalások felé nyitnak ajtót belső világunkba. Minden gyakorlás célja, hogy segítsen a mindennapokat – a jógaszőnyegen túl is – egyre inkább tudatos, örömteli és békés test-elmével élni.