Akro Jóga Workshop

Október 26.-án közvetlenül a Kézenállás workshop után Akro Jóga Workshop lesz!                                                         Képek itt!

Délután 16.00 – 18.00 óráig.

Részvételi díj Október 20. előtt  3.500 Ft utána 3.800 Ft.

“A garantált jó hangulat mellett az akro jóga számos áldásos hatást is magáénak tudhat. Hatékony eszköz a csontritkulás megelőzésében, mivel a partner súlyát nyújtott lábbal, csonton tartjuk. Egyszerre erősíti és nyújtja a végtagok és a törzs izomzatát, emellett fejleszti az egyensúlyérzéket és a mély izomzatot, mely nagyban hozzájárul a jógában és a különböző sportokban való fejlődéshez.

Gyökereit egy, a 30-as években készült videóig szokás visszavezetni, ahol Krishnamacharyát és tanítványát láthatjuk gyakorlás közben. Azóta az akro jóga átkerült Amerikába, ahol kisebb fajta mozgalommá nőtte ki magát, Montrealban a Jessica Goldberg és Eugene Poku, az Egyesült Államokban pedig a Jenny Sauer-Klein és Jason Nemer páros vezetésével.

Amikor az akro jógát gyakoroljuk, 3 ember nagy harmóniában való mozgásáról beszélünk. Az alsó, a tartó ember (base), aki a hátán fekve, függőlegesen kinyújtott lábain tartja és mozgatja a felsőt (flyer), aki „repül” az alsó lábain. Mivel a tartás nyújtott lábbal történik, a súlyt a csontok és nem az izmok tartják. Ettől a tartás könnyeddé és elegánsan kivitelezhetővé válik, még olyan esetben is, mikor kisebb termetű ember tart egy nagyobbat.

A profin megtartott akro jóga óra elmaradhatatlan 3. résztvevője a spotter, aki a különböző kitartott pozíciók és tranzitok kialakítását segíti. Szükség esetén akár 2 spotter is segítheti a folyamatot, így téve biztonságossá még az összetettebb mozdulatokat is.

A jól felépített akro jóga óra legfőbb ismérve a hiteles (képzett és saját tapasztalatból tanító) tanár mellett, a biztonság és a kellő alapozás. Ennek érdekében megfelelő bemelegítéssel kezdünk, mely felkészíti az izmokat a várható munkára és végül thai masszáz elemekkel ötvözött kellemes nyújtással zárjuk a gyakorlást.”

Tas Gergely – Az Akro Jóga workshop vezetője

akro jóga workshop