váll és csípő nyító

Váll- és Csípő Nyító Workshop

Időpont: Április 23. szombat du 15.00 – 18.00
Oktató: Lázár Orsolya
Ár: 4.000 Ft/fő
Jelentkezni: emailben a jogakor@jogakor.hu-n, itt a facebookon uzenetben vagy személyesen a stúdióban lehet.

váll és csípő nyító
A csípő az elengedés, a mellkas- váll pedig a befogadás területei. Engedjük el, amire már nincs szükségünk és legyünk nyitottak a világra: az emberekre és az új gondolatokra! A foglalkozás első felében az elengedést gyakoroljuk: Talán nem is gondolnád, de sok esetben a hát- , derék- és nyakfájás mögött a csípő kötöttsége áll. A mai világban az ember sokat van ülésre kárhoztatva, ami sajnos nyomot hagy a fizikai testen. A mozgástartomány beszűkül, az izmok megrövidülnek és bizony, mindez előbb -utóbb fájdalomhoz, sérüléshez vezethet. Lelki szinten a csípő rengeteg blokk “színtere”. Itt tároljuk az elfojtott, meg nem élt érzéseket, a megoldatlan szülő-gyermek- párkapcsolati viszonyokat. A „tárolás” szó szerint értendő egy kötött csípő esetében.

Nézzük meg hogyan is lehet egy csípőt nyitni és mit is jelent a nyitás pontosan? A csípőt 3 ponton lehet mobilizálni. – ahol a combcsont és a medencecsont találkozik – ahol a keresztcsont és a medencecsont találkozik – és a szeméremcsontnál. Csípőnyitáskor ezeknek az ízületeknek a mozgását lehetővé tevő izmokat nyújtjuk és erősítjük. Mikor beszélünk kötött a csípőről? Ha például gondot okoz a guggolás, az előrehajlás, a láb közelítése a mellkashoz, a lábak távolítása, a lábak közelítése stb, stb.

Ezen a workshopon az egymásra épülő ászanákkal és a légzőgyakorlatokkal fokozatosan oldjuk ezeket blokkokat és engedjük, hogy távozzon a feszültség, hogy készen álljunk a befogadásra: Ismerősek az alábbi kifejezések: „Nyomja a vállamat az élet súlya!” vagy „Nagy felelősség van a vállamon”? Az ember a stressz és nyomás hatására tudattalanul is felhúzza, befeszíti, előre ejti a vállait. Bezárkózik. Mindezek ellensúlyozására és a szívcsakrát harmonizálva, a mellkas emelésével és a vállak nyújtásával képessé tesszük magunkat az új dolgok befogadására.

A foglalkozásra akár teljesen kezdőket is várunk, hiszen fokozatosan haladunk az egyszerűbb gyakorlatoktól a nehezebbek felé és mindenki a saját céljainak megfelelően gyakorol.