Benkné Cselényi Szandra

Hatha jóga oktató, Sportrehabilitációs edző

Sokan látogatnak el életük első jóga órájára azért, mert fizikailag vagy lelkileg változásra vágynak. A jóga gyakorlás mindenkinek mást ad, és egészen biztos, hogy változást hoz magával. Megváltoztathatja a szemléleted, a hozzáállásod élethelyzetekhez. Életmódváltásra, tudatosságra taníthat. Teljesen új aspektusból szemlélheted – megismerheted Önmagad. Segíthet megítélni mi az, ami igazán fontos, és mi az, amit tovább kell engedned.

Egy kész „csomaggal” érkezünk a világra, nevezzük ezt génállománynak, személyiségnek, esetleg léleknek, amely csomag magunk számára is rejtély, és keressük cselekedeteinkben, életeseményinkben az ok-okozati összefüggéseket. A tudatosság egy szintjén képesek leszünk elfogadni azt, hogy ami történik velünk, az pontosan úgy kell legyen, ahogyan éppen van. Magam is ezen dolgozom, amikor jógázom. 🙂

Hálás vagyok azért, hogy ezt csinálhatom, és felelősséget érzek azok iránt, akik az óráimra jönnek. Szemléletem szerint a fizikai test és a lélek nem szétválasztható, így felkészültségünk oktatóként anatómiai, pszichológiai és jógafilozófia szempontból egyaránt fontos. A fizikai test sérüléseinek/betegségeinek rehabilitációja/gyógyítása közben kiemelt figyelmet kell fordítsunk azok lelki hátterének felderítésére, megfejtésére.

Dinamikus Hatha jóga – Az első óra után gyakori visszajelzés, hogy olyan helyeken keletkezik izomláz, amiről az ember szinte nem is sejtette, hogy létezik. 🙂 Itt a helyed, ha szereted a dinamikusabb jóga irányzatokat, és arra vágysz, hogy az óra után érezd, hogy testben és lélekben is átmozgattunk. Relaxáció, pránajáma, dinamikus gyakorlás, és az óra végi meditáció gondoskodik róla, hogy jól érezd magad testben és lélekben, hogy ki tudj szakadni a hétköznapokból, megszabadulj a stressztől, és időd legyen befelé figyelni. Mindemellett pedig másnap kellemes izomlázzal ébredhetsz. Rendszeres óralátogatással megszabadulhatsz mozgásszervi vagy belsőszervi problémáidtól, tested formálódni kezd, életmódod gyökeresen megváltozhat, miközben egyre kiegyensúlyozottabbá és elfogadóbbá válsz a mindennapjaidban.

GerincTornaHa olyan mozgásformára vágysz, ami átmozgatja az egész tested, erősíti a hátizmokat, közben lelkileg is feltöltődsz, szeretettel várlak GerincTorna órámra. Kicsit torna – kicsit jóga, ritmusos zenére, feltöltődés testnek és léleknek ugrálás nélkül.

Óráimra nagy-nagy szeretettel várlak!